Pierwszy dzień ferii – zajęcia kulinarne
W poniedziałek – 1 lutego – w pierwszy dzień ferii, na terenie naszej szkoły, zorganizowane zostały zajęcia kulinarne „Słodko-słone marzenia – MasterChef Junior„. Uczniowie wraz z opiekunami, panią Katarzyną Kaczocha oraz Darią Kapicą-Przewoźnik, rozpoczęli kulinarną przygodę przygotowując pizzę – wegetariańską, hawajską oraz capriciosę, którą z przyjemnością zjedli w ramach drugiego śniadania. Następnie, aby zaspokoić chęć na coś słodkiego, wspólnymi siłami upiekli ciasteczka – zdrowe i słodkie, bogate w błonnik, których podstawowym składnikiem były płatki owsiane. Palce lizać!
Dzisiejsze przedpołudnie, minęło w bardzo przyjemnej i aromatycznej atmosferze, przepełnione śmiechem, muzyką i dobrym jedzeniem.
Dyrektor Szkoły Podstawowej im. H. Sienkiewicza w Jaczowie
Wioletta Olejnik